След пороите в Бургас - обстановката най-сетне нормална

Мисия Бургас

31-10-2014, 10:51

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кметът отмени бедственото положение

Кметът на Бургас е подписал заповед за отмяна на бедственото положение в града, въведено заради обилните валежи през почивните дни. Потопът отново взе жертви.
Бедственото положение в общината е отменено, след като се създадоха нормални условия за живот на пострадалите хора. Вече няма проблеми с електроподаването в Ченгене скеле, както и с водата в село Извор. Пътища са проходими, описани са щетите от поройните дъждове.
Река Велека понижи нивото си и пътя за Синеморец и Резово е отворен още преди два дни. Най-южните ни морски селища по време на пороя бяха откъснати от света и заради прекъснат далекопровод нямаха и ток. Днес аварийните екипи успяха да възстановят електроподаването. Започна и възстановяването на пътя към рибарското селище Ченгене скеле.
Милион и триста хиляди лева са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието в Община Бургас. Припомняме, че това е констатацията на общинския кризисен щаб. Спешните мерки се касаят до почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги, пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, източване на водата от наводнени КПС – та, аварийно укрепване на язовирна стена и др.