Пътят между с. Зимница и с. Ветрен е наводнен поради снеготопене

В община Раднево има наводнени мазета в три села

Язовирите в община Стара Загора са под преливен ръб и единствено яз. Сладък кладенец прелива през преливник, без опасност за населението. Количеството на падналите валежи в общината е около 20 л. кв. м., съобщават от Областната управа.

Язовир Копринка е пълен на 87 %. 52 куб.м. вода влиза в язовира и се изпускат 28 куб. м. в секунда.
Получен е сигнал, че пътят между с. Зимница и с. Ветрен е наводнен поради снеготопене. На мястото са изпратени екипи на ОПУ – Стара Загора, които заедно с техника от община Мъглиж са отстранили проблемите.
В община Раднево са паднали валежи около 20 л. кв.м. Там има сигнал, че язовир Константиновец е започнал да покачва нивото си, като през целия ден е следен от кмета на селото. В три села има наводнени мазета - с. Трънково – 2 наводнени мазета, с. Константиновец – 3 наводнени мазета, с. Любеново – 3 наводнени мазета. В тези села са изпратени екипи за отводняване.
В Община Опан язовир Пъстрен прелива през преливник няма опасност за населението. Язовир Бял Извор се изпуска напълно с цел събиране на риба. Останалите язовири се намират под преливен ръб.
Пътят между с. Едрево и Николаево в община Николаево е наводнен в резултат на снеготопене и водата се оттича.
В област Стара Загора няма затворени пътища. Проходите са отворени и почистени за преминаване на автомобили. За прохода Шипка има ограничение за тежкотоварни автомобили до 12 тона, съобщават от Областно пътно управление.
От ЕВН гарантират, че навсякъде в областта е възстановено подаването на електричество и няма населени места без ток. В цялата област е възстановено подаването на вода и няма населени места без вода.