Бареков вече не е зам.-председател на ЕКР в Европарламента

Процедурата по заемане на мястото била на ротационен принцип

Николай Бареков вече не е заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент. Това стана ясно от сайта на Европейския парламент.

В профила на Бареков е представена хронологията на парламентарните мандати. Там е изброено, че от 1 юли до 15 юли тази година Николай Бареков е бил член на бюрото на ЕКР, от 16 юли до 22 октомври е бил заместник-председател на групата, от 23 октомври той отново е член на бюрото, видя bulgariautre.bg.

"По повод информацията, че Николай Бареков е „понижен" в йерархията на Европейските консерватори и реформисти и вече не е заместник-председател на парламентарната им група в Европейския парламент, ние сме длъжни да уточним, че процедурата по заемане на заместник-председателско място е на ротационен принцип”, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

„Г-н Бареков е член на Изпълнителното бюро на ЕКР и като такъв беше избран за заместник-председател на групата за определен период от време, който не е фиксиран и е обект на договорка между членовете на бюрото и групата", уточняват от България без цензура.

"Отстъпването на зам.-председателската позиция не е понижение, а спазване на правилника за работа в парламентарната група на ЕКР. Всякакви други опити за тълкувания и омаловажаване на постиженията на един от най-успешните ни евродепутати са несериозни и лъжливи. Г-н Бареков остава член на най-висшия орган на ЕКР, а именно Изпълнителното бюро", съобщават от партията на Николай Бареков.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен