В Русе наградиха и трима ученици в навечерието на празника

Отличията са „Русе -21 век”

Кметът Пламен Стоилов връчи днес награди „Русе – 21 век“ на трима изявени ученици. Отличените тази година са Сиана Ангелова Атанасова – ученичка от ХІІ а на НУИ „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, Емил Емилов Инджев – ученик от ІХ а клас на МГ „Баба Тонка” – Русе, както и Преслава Антонова Градева – ученичка от Х клас на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” – Русе. И тримата са номинирани за постиженията си през изминалата година.

„Няма нещо по-хубаво от това да отбележим високите постижения на тримата наградени в навечерието на един изключително знаков за България празник – Денят на народните будители. На този ден отдаваме почит на всички, заради които нацията ни я има. И с тримата съм се срещал много пъти, имат уникални постижения“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че учениците са заредени с амбиция, затова им желае да не намалят темпото и изрази подкрепата си и занапред.
 
„Учителите и директорите са нашите будители днес. А ние сме горди, че награждаваме деца с такива разностранни интереси. Благодарен съм, че сте пример за вашите съученици и приятели. Благодарен съм и на родителите, които са ви отгледали, възпитали и ви подкрепят. Продължавайте да носите свободния дух на Русе“, обърна се кметът Пламен Стоилов към победителите.