Строят голям парк в с. Бата


В поморийското село Бата започна изграждането на голям парк. Първата копка бе направена и строителната площадка беше открита от заместник-кмета на Община Поморие Кунчо Гайдов. На церемонията присъстваха още кметът на Бата Георги Георгиев, представители на Министерството на инвестиционното проектиране и на фирмата изпълнител „Строй Система” ООД.
До края на годината жителите и гостите на Бата ще се радват на по-красива и озеленена среда. Проектът на Община Поморие „Централен парк и зелена площ в с. Бата” получи финансиране от 224 135,87 лв. по процедурата за подпомагане на малките населени места по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
Основните дейности по проекта включват озеленяване, изграждане на алейна мрежа и настилки, поливна система и специализирано осветление. В центъра на парка ще има амфитеатър, където ще се провеждат концерти и други културни събития. Симетрично разположените обходни алеи ще обособяват зони за деца и възрастни и билков кът с хранилки за птици, с познавателно-възпитателна цел.
Централният парк ще промени цялостния облик на Бата и ще превърне селото в по-привлекателно място за туризъм и отдих. Освен това, ще даде сцена за изява на местни състави и ще допринесе за развитието на културата.