Предаваме на Париж издирван във Франция банков измамник


Окръжен съд –Бургас даде тридневен срок на Мехмед Абил, в който може да оттегли доброволно даденото днес съгласие да бъде предаден на френските съдебни власти в изпълнение на издадена срещу него Европейска заповед за арест.
Той е търсен за осъществяване на наказателно преследване по обвинение в скиминг и измама в големи размери, които били извършени при участие в организирана престъпна група, която в периода от 01.05.2012 г. до декември 2013 г. в различни градове на френска територия е поставяла на банкомати скимиращи устройства за четене на данни от платежни инструменти – банкови карти.
Пред Окръжен съд – Бургас Абил заяви днес, че доброволно дава съгласие за предаването му и е наясно с последиците на тази процедура.
Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас представи пред съда писмо на заместник-прокурор на Първоинстанционния съд в гр. Мо, при Апелативен съд – Париж, с което се предоставят гаранциите, че при евентуално налагане на ефективно наказание, българският гражданин ще бъде върнат да го търпи у нас.
Съдът насрочи за 4 ноември съдебно заседание, в което ще се произнесе по искането на френската прокуратура да им бъде предаден Абил за осъществяване на наказателно преследване