Българският преход в картини

Мисия Бургас

01-11-2014, 13:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Млади художници показват своя прочит на периода след 1989 г.

Художници с интерес към историята на Прехода излагат свои картини в понеделник 3 ноември в 11:00 ч. в зала "Георги Благоев" на Морското казино в Бургас. Събитието е под заглавие "‘89-та преди и сега - 25 години свобода".

Авторите на творбите са млади художници. В изложбата са включени едни от най-добрите проекти, селектирани от националния конкурс за плакат на тема "25 години свободна България", който се проведе в партньорство с Национална художествена академия. В продължение на една седмица бургаската публика ще има възможност да се докосне до произведенията на Иван Кашлаков , Румена Орешков, Сибила Керелезова, Сузана Станоева, Лора Хубанова, Силвия Ганчева , Росица Чобанова  и др.

 Авторите предлагат своя прочит на случилото се 25 години след падането на комунистическия режим в България. Фотографии, запечатали събитията от улиците на София през 1989 г., ще върнат публиката отново към началото на промените. Снимките са предоставени от златната съкровищница на БТА.

Пътуващата изложба "‘89-та преди и сега -25 години свобода" е част от националната инициатива "25 години свободна България", която се провежда под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.