Шега с ебола завърши със съд

Животът

01-11-2014, 13:51

Снимка:

dobrichutre

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ООН: Борбата с Ебола не е приключила

Домейнът Ebola.com се продава за 150 000 долара

Цялото семейство Бинаски арестувано

Гражданин на Италия бе арестуван на летището в ирландската столица Дъблин и осъден по съкратената процедура за нелепа шега с ебола, съобщиха днес италиански медии.

Експертът по информатика Роберто Бинаски, на 56 години, пътувал със своята съпруга и дъщеря с редовен полет на ирландската авиокомпания "Еър Лингъс" от Милано за Дъблин. Той отивал на конференция в Ирландия.Решил да се пошегува и подал на дъщеря си пластмасова чаша с кафе, върху чийто капак написал на италиански "Внимание ебола" (Attenzione Ebola). Член на екипажа забелязал надписа в купа на използваните чаши и попитал Бинаски дали той е автор на писанието. Италианецът отговорил утвърдително и екипажът незабавно алармирал летищните власти в Дъблин.Задействана била процедурата за бедствие и след кацането на самолета с 142 пътници около него бил образуван кордон. Цялото семейство Бинаски било арестувано, съобщава БТА .

‘Дъщеря ми си поръча кафе и аз пръв отпих от чашата. Понеже знам колко държи на чистотата, взех една от нейните писалки и написах изречението, след което поставих чашата пред нея," обяснил италианецът в районния съд в Дъблин и поднесъл своите извинения.Съдията Антъни Халпин заявил, че това не може да бъде окачествено по друг начин, освен като "отвратителна шега".Според него все едно, че подсъдимият е написал върху салфетка предупреждение за бомба в самолета.Роберто Бинаски се признал за виновен по обвинението в поведение, което представлява заплаха, злоупотреба и обида на борда на самолет.Съдът постановил той да заплати глоба от 2500 евро в полза на католическа благотворителна организация, която се грижи за бездомни хора в Дъблин.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен