Мобилните телефони се използват повече като будилници, отколкото за разговори

Разговорите са на шесто място сред най-използваните функции на мобилните телефони

Британска анкета показва, че мобилните телефони служат повече за влизане в интернет и като будилници, отколкото за разговори, съобщи американската агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Разговорите са на шесто място сред най-използваните функции на мобилните телефони. На първо и второ са изпращането и получаването на есемеси, показа анкетата сред 2000 души на създателите на апликация за поръчка на таксита "Хейло".

Третата най-използвана функция на мобилните телефони е за проверка на имейлите, следвана от сърфиране в интернет и използване на будилника. На шесто място са телефонните разговори, на седмо изпращането на имейли, на осмо е часовникът, следван от калкулатора и влизането във Фейсбук.

"Функциите на смартфоните се развиха драстично за 10 години - каза Том Бар от "Хейло". - "Вече съществуват толкова много начини за връзка и хората използват този, който им е най-удобен. Вече имаме много по-малко време за себе си, търсим повече удобства с по-малко трудности. Макар и разговорите да са по-лични, те не винаги пестят време".