Ботев ще отказва Морето от шестицата на тежкия терен на „Тича”

Чехът Томаш Иршак се връща като титуляр в състава на канарите

Черно море приема Ботев (Пд) в пряк сблъсък за място в първата 6-ца на „А” група. Двубоят мач от 14-ия кръг на първенството е днес от 14,30 часа на стадион „Тича“.

Едно обаче е сигурно – канарчетата ще бъдат изключително затруднени на тежкия терен на „Тича”. От началото на сезона треньорът Вили Вуцов нееднократно е заявявал, че отборът му трудно се нагажда на такъв тип тревно покритие.

Пловдивчани са в морската ни столица от 2 дни, което е доказателство за това колко сериозно гледат на този мач.

Вуцов ще направи една промяна в своя състав, в сравнение с дербито срещу Локо (Пд) за купата. Като титуляр се връща чехът Томаш Иршак, който вече е напълно възстановен от вируса, попречил му да играе във вторник на Лаута.

В нападение пък се очаква да действа тандемът Иван Цветков и Цветелин Чунчуков.

В същото време наставникът на моряците Никола Спасов ще се подреди тима си в схема 3-3-3-1. Пред вратаря Илко Пиргов ще играят трима защитници в линия - Александър Александров, Кирил Котев и Михаил Венков, а пред тях ще са Марчин Буркхард, Стенио дос Сантос и Тодор Паланков. Отдясно ще атакува Матиас Курьор, отляво - Иван Коконов, а Бекир Расим ще излезе зад изнесения в атака Мирослав Манолов.

Извън сметките на Спасов останаха невъзстановените Слави Сталев и Георги Божилов, както и трайно контузеният вратар Георги Китанов.