Ваньо Танов за Лесово: Толкова време чакахме такава операция

Този пункт е най-лесен, защото тече ремонт на Свиленград и голяма част от потока е насочен през Лесово

До момента знам, че текат следствени действия. Последно сутринта се чух с колегите, тогава бяха завършили обиските на помещенията. Това заяви пред Нова телевизия директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов във връзка с мащабната акция на ГКПП Лесово, при която бяха задържани две смени митничари, заподозрени в корупционни схеми.

Танов не обяви точно колко са задържаните, но отбеляза, че се е чул с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и е уведомил вътрешния министър Йордан Бакалов. „Толкова време беше чакана такава операция да се случи“, възкликна Танов, според когото по мащабите нй личало, че полицейските служители са си свършили работата страхотно.

Шефът на Агенция "Митници" е категоричен, че не може тези хора след това да се върнат на работа, както се е случвало преди.

„Има над 180 човека, които бяха освободени заради корупционни практики при предишна акция и след това отново бяха върнати на работа“, обясни той.

Танов призна, че е получавал и преди сигнали за нарушения, като е съобщил за тях още при заемането на шефския си пост в агенцията за втори път.

„Този пункт е най-лесен, защото знаете, че тече ремонт на Свиленград и голяма част от потока е насочен през Лесово, завърши шефът на Агенция „Митници“.