Областният управител на Добрич се срещна днес с Валията на Одрин

Визитата бе неофициална

Областният управител Недко Марчев и неговият заместник Исмет Абил проведоха днес  в Областна администрация неофициална среща с Валията на Одрин г-н Дурсун Али Шахин. По време опознавателната визита в Добрич, Областният управител на турския град бе придружен от Генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

       Областният управител Недко Марчев запозна гостите със ситуацията в страната и изрази своята убеденост, че независимо как ще се развие политическият процес у нас, обществено значимите инициативи ще бъдат продължени и реализирани.

В отговор на поставен въпрос от госта, Марчев отговори, че се надява да има приемственост и по въпроса с визите за турски граждани, които се издават за 72 часа. Такова решение несъмнено ще улесни посещението им в България.

       В хода на срещата, бяха коментирани и въпроси, свързани с активизиране на туристическия обмен; развитие на потенциала в областта на селското стопанство; както и проблемът с бежанците.

       Подчертано бе общото  желание за разширяване и обогатяване на добросъседските взаимоотношения в посока на развитието на бизнеса и културния обмен, което е в интерес на двете съседни държави.