Канарите много слаби край морето, отърваха се с минимална загуба

Жълто-черните стигнаха само до 1:2 на стадион „Тича”

Ботев загуби с 1:2 гостуването си на Черно море в 14 кръг на първенството."Жълто-черните" изиграха слаб мач на негостоприемния терен на стадион "Тича", към който домакините се приспособиха по-добре и с повече желание и агресия стигнаха до заслужен за тях успех.

Защитата в "жълто-черно" започна да се пропуква от самото начало и още във втората минута се наложи Адам Стаховяк да спасява удар на озовалия се в добра позиция Мирослав Манолов. В 8-та минута полският страж на Ботев отрази и коварен удар от средна дистанция на Тодор Паланков, а в 13-та Иван Коконов пропусна много добра възможност, след като останал сам срещу Стаховяк стреля в аут.

Натискът на домакините даде резултат в средата на полувремето и само в рамките на 2 минути "моряците" си извоюваха комфортен аванс. В 21-та минута след изпълнение на ъглов удар Стаховяк успя да боксира топката, но тя бе посрещната от Матиас Куриор, който с удар от въздуха от 17-18 метра я изпрати в десния ъгъл на вратата за 1:0.

2 минути по-късно удар на Иван Коконов рикошира в защитник на Ботев, а топката се озова в краката на непокрития Тодор Паланков, който я вкара за втори път в мрежата за 2:0.

След 30-ата минута Ботев се съвзе и изнесе играта в половината на домакините, опитвайки се да намали резултата в срещата.

"Канарчетата"обаче стигнаха само до 2 точни удара през първото полувреме дело на Иван Цветков и Лъчезар Балтанов, които обаче не затрудниха вратаря на домакините Илко Пиргов.

В 30-та минута в състава на Ботев бе извършена принудителна смяна, като Пламен Николов бе заменен от Росен Колев в центъра на защитата.

В 62-та минута след нарушение срещу Балтанов Ботев получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра фронтално от вратата на Пиргов. Зад топката застана Огнянов, който с отлично изпълнение над стената върна надеждите на Ботев за точка - 2:1.

До края на срещата Ботев опита да стигне до изравнително попадение, но домакините действаха добре организирани и позволиха само няколко разбърквания пред собствената си врата.

Черно море - Ботев 2:1 (1:0 Куриор (21'), 2:0 Паланков (23'), 2:1 Мариян Огнянов (62;)

ЧЕРНО МОРЕ: 26.Илко Пиргов, 25.Сашо Александров, 6.Кирил Котев, 4.Михаил Венков, 10.Марк Клок, 8.Стенио Дос Сантос, 84.Тодор Паланков, 18.Марчин Бургхард, 17.Иван Коконов, 19.Матиас Курьор, 20.Мирослав Манолов

БОТЕВ: 1.Адам Стаховяк, 3.Роман Инез, 22.Пламен Николов (Росен Колев), 28.Филип Филипов, 11.Йордан Христов, 17.Лъчезар Балтанов, 38.Милен Гамаков (Момчил Цветанов), 16.Томаш Иршак, 7.Мариян Огнянов, 9.Александър Колев, 19.Иван Цветков (Чунчуков)