На 13 ноември връчват Гранд При на Годишните награди за правосъдие

Булевард

03-11-2014, 12:36

Снимка:

Premier Group

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Еню Комитов с Гранд При от правосъдните награди


Адвокат от кариерата, с безспорна тежест в наказателното право, Еню Комитов ще бъде награден с Гранд При на Годишните награди за правосъдие. Почетната статуетка на Темида ще му поднесе председателят на Софийска адвокатска колегия Петър Китанов.

Самият Комитов е бил 5 пъти председател на САК. И въпреки, че от години не практикува и не се появява никъде, това е един от най-уважаваните адвокати в историята на правосъдието и с този приз ще му бъде засвидетелствана дълбоката признателност, че е посветил живота си на Темида.




Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13-ти ноември. Ще бъдат отличени следните категории: Адвокат на годината, Съдия на годината, Прокурор на годината, Нотариус на годината, Дело на годината, Кантора на годината, Млад юрист, Правосъдие зад граница и Юрист в медиите. След задълбочено гласуване са номинирани от цялата страна по шест професионалиста в категория.

На миналогодишната церемония бяха наградени Владимир Пенков за Адвокат на годината, Менко Менков за Дело, Бойко Найденов за Прокурор, Светлана Миленкова за Нотариус, Галя Христова за Съдия, Михаил Екемджиев - Правосъдие зад граница, "Табаков, Табакова и съдружници" - Кантора на годината, Елена Ангелова за Млад юрист и Искра Онцова - Правосъдието в медиите.