Ненков: Актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение

Политика

03-11-2014, 12:37

Снимка:

БНТ

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мирослав Ненков: Парите за здравеопазване не се харчат оптимално

До края на тази седмица ще бъдат доставени петвалентни ваксини, увери той

Актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение за функциониране на структурите. Това коментира служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков след срещата при президента, съобщава „Фокус”.

„Актуализацията на Закона за държавния бюджет ще осигури до края на годината функционирането на структурите, които се финансират от Министерство на здравеопазването”, подчерта д-р Ненков.Той беше категоричен, че въпросът с ваксините за новородени деца ще остане основен проблем и за неговия наследник на поста. Ненков подчерта, че следващия министър на здравеопазването ще трябва да направи организацията за подписване на рамково споразумение, което да гарантира доставката на ваксини за няколко години. Но все пак увери, че до края на тази седмица ще дойдат първите дози на петвалентна ваксина, а до края на работния ден се очакват оферти за пряко договаряне на шествалентна ваксина. 

„Ако не получим оферта за шествалентната ваксина до края на деня ще обявим нов търг”, заяви министър Ненков. Той допълни, че до края на годината няма да има проблем, дори и да не случим договор за шествалентната ваксина.