Слънце и до 15° във вторник

Животът

03-11-2014, 18:00

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

До обяд мъгли и облаци

През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. На много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд, предаде Фокус.
В планинските райони ще е слънчево. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, по Черноморието до 5°-6°, максималните между 10° и 15°, като по-хладно ще остава в местата с трайна мъгла и значителна ниска облачност.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.
Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°, температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде от 1 до 3 бала. Над планините ще бъде слънчево и сравнително топло. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.
През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - в планините слънчево и топло, а в низините и котловините с мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта или разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните между 11° и 16°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.
В четвъртък и петък в Източна България ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад и там в повече райони мъглата ще се разсее, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Дневните температури ще са по-високи. В петък от запад ще започне увеличение на облачността - средна и висока, без валежи.