Годините на българския преход събира в кадри изложба на открито

Животът

04-11-2014, 10:35

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Главната улица е дом на младите художници до края на месеца

Пътуващата изложба „89-та преди и сега – 25 години свобода” ще бъде представена в Пловдив от днес до края на месеца. Творбите на младите художници са посветени на 25-тата година от прехода и ще бъдат изложени на открито на главната улица „Княз Александър І Батенберг”. 

В експозицията са включени едни от най - добрите проекти, селектирани от националния конкурс за плакат на тема „25 години свободна България”. Представените в изложбата плакати разкриват таланта на едно поколение, израснало след краха на Берлинската стена и в ситуация на все по-избледняващата сянка на комунистическия режим в страната ни. В прочита на темата прозират, както позитивни нагласи, така и мрачни и белязани дълбоко от миналото интерпретации на свободата. 

Пътуващата изложба „89-ТА ПРЕДИ И СЕГА... “ е част от националната инициатива „25 години свободна България“, която се провежда под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.

През октомври изложбата бе показана на Моста на влюбените в София, а през ноември и декември ще бъде и  в Русе и Смолян. Освен това, чрез Културния институт към Министерството на външните работи, тя ще бъде представена в български културни институти и посолства в чужбина.