Ъглошлайф надупчи главата на родопчанин

Животът

04-11-2014, 10:48

Снимка:

УМБАЛ"Св. Георги"

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Следващите десет дни са критични за мъжа

50-годишен е с опасност за живота в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, след като черепът му е бил продупчен на няколко места от ъглошлайф, пише в-к 24 часа. Инцидентът е станал в събота в смолянското село Орехово, откъдето е пострадалият. Мъжът рязал желязо и неволно изтървал инструмента на земята. При навеждането му подскачащата машина го наранила в главата. По чудо острието не засегнало сънната артерия на шията. Близките на родопчанина, които се притекли на виковете му, изпаднали в шок, когато го видели целия облян в кръв. Той е докаран в УМБАЛ"Св. Георги", където му е извършена спешна операция.

"Възстановихме обвивката на мозъка и за момента състоянието на пациента е стабилно. В съзнание е и контактен, но има риск от инфекция. Следващите 10 дни ще са критични за него. Ако не настъпят усложнения, ще се възстанови", коментира шефът на клиниката по неврохирургия д-р Христо Желязков. Той обаче не се ангажира с прогнози дали ще бъде спасено лявото око на пациента. Ъглошлайфът е разрязал клепачите и част от орбитата на окото. Предстои да бъде направена консултация с лекари от очната клиника на болницата.

Според д-р Желязков това не е първият случай, когато в неврохургията постъпват пострадали от режещи машини. Досега всички са били спасени.