Каратеките от "Дарис" - Кюстендил със 16 медала от Купа "Пирин"

Останаха втори в комплексното класиране по медали

Каратеките от "Дарис"- Кюстендил се завърнаха с 16 медала от Купа "Пирин" в Разлог, като малко не им достигна да я спечелят и останаха втори в комплексното класиране по медали предаде Дарик. Възпитаниците на Борислав Иванов и Лилия Георгиева спечелиха 5 златни, 6 сребърни и 5 бронзови отличия. В турнира участваха 81 състезатели от 11 клуба от България и Македония.
Отборите на "Дарис" окупираха първите две места на ката - отборно при децата до 13 - годишна възраст. Първият отбор, който спечели златни медали, е в състав Иван Иванов, Бойко Парлапански и Вилхем Вилхемов. Вторият отбор със сребърни медали е в състав Юлиян Захариев, Никола Александров и Александър Стефанов.
Стефанов е втори на ката, индивидуално при родени 2005 - 2006 г., веднага след него се нареди съотборникът му Денислав Стоев.
Всички места на почетната стълбичка на ката, родени 2003 - 2004 година бяха заети от каратеки от "Дарис". Злато за Иван Иванов, сребро за Вилхем Вилхемов и бронз за Бойко Парлапански и Юлиян Захариев.
Иван Иванов спечели златен медал и на кумите, родени 2003 - 2004 г., в категория до 35 кг, като победи на финала Бойко Парлапански. Трети в подреждането е Никола Александров.  В същата възрастова група Вилхем Вилхемов е победител в категория +40 кг, като на финала спечели срещу съотборника си Юлиян Захариев.
Александър Стефанов завоюва златото при родените 2005 - 2006 г., категория до 35 кг., надигравайки на кумите Денислав Стоев. Марио Милчов е трети в категория до 28 кг.
Каратеките от "Дарис" ще участват на 8 - ми ноември във Фестивала на бойните изкуства в зала "Универсиада" в София.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен