Окончателно! Съдът отстрани от длъжност кмета на Брезово

Присъдата не подлежи на обжалване

Окръжният съд в Пловдив окончателно отстрани от длъжност кмета на Брезово, заместника му и секретаря на общината, които обжалваха отстраняването им от районните магистрати. Радньо Манолов, Димитър Томов и Стойна Малешкова, заедно с управителката на банков клон в града, са обвинени в попълването на над 100 нотариални удостоверения за преместване от един пенсионен фонд в друг без знанието на заявителите.
Окръжните съдии приеха мотивите на предната инстанция, че чрез ръководните си постове обвиняемите могат да окажат въздействие върху свидетелите и да попречат на разследването.
След като съдът се произнесе, председателят на общинския съвет в Брезово Милко Сарафов заяви, че в най-скоро време ще свика заседание на общинския съвет и ще спази законовия срок. Спешното заседание се налага, за да се упълномощи единственият управник - заместник-кметът Енчо Колев да управлява общината. 
В началото на заседанието защитата на Радньо Манолов внесе в съда подкрепящо писмо от всички общински съветници на Брезово. В него се заявява, че отстраняването на тримата от постовете им означава фактическо обезглавяване на общината и блокиране работата на местния парламент.
В писмото съветниците уточняват, че заместник - кмета Енчо Колев е назначен на поста съвсем скоро, на 8 октомври, и не е имал време да навлезе в работата си. „Може да сме от различни политически сили, но всички живеем на едно място и подкрепящото писмо беше подписано от всички общински 13 съветници, с изключение на един, който е извън страната", заяви пред съдебната зала председателят на общинския съвет Милко Сарафов, който също бе в съдебната зала.