Гъркът, помел Кари на спирка в Пловдив, отива на съд

Крими

05-11-2014, 10:30

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

До края на седмицата обвинителният акт ще е готов

Гръцкият студент по фармация Христос Боскос, който на 19 май т.г. прегази на спирка 16-годишната ученичка от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" Катерина Матеева-Кари, отива на съд, информира "24 часа".

До края на седмицата обвинителният акт ще е готов. Той ще бъде преведен и на гръцки, съобщиха от Районната прокуратура. Боскос ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда на момичето в съпричинителство с Васил Калев от Пловдив, който е нарушил четири текста от Закона за движение по пътищата. Във фаталния ден спортният нисан на гърка е минал на червено на кръстовището на ул. "Победа" и "Полк. Сава Муткуров" със скорост 98 км/ч. След това се е сблъскал странично с мерцедеса на Калев и се е качил на тротоара, където помел Катерина.

Момичето беше закарано в университетската болница "Св. Георги" с тежки фрактури на бедрата и черепно-мозъчна травма. Кари претърпя 5-часова животоспасяваща операция на двата крака. През август се наложи да бъде подложена на повторна хирургична интервенция заради усложнения в единия крайник.

"От десетина дни ходи на училище с патерици, тъй като може да стъпва само на едното стъпало. Карам я с кола до входа на гимназията. Радва се, че вече е съучениците си", коментира бащата на Катерина - Илиан Матеев.

Адвокатът на семейството - Татяна Каменова, не е удовлетворена от развоя на разследването за катастрофата. По думите й виновниците за трагедията могат да се отърват само с глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от шофьорска книжка за определен срок, тъй като и двамата не са осъждани.