Приключи приемането на предложенията за финансиране на книги от Община Казанлък

Днес комисията по оценка на ръкописите заседава за първи път

Станалата традиция инициатива на Община Казанлък да подпомага казанлъшки автори по програмата „Финансиране на книги на казанлъшки автори“, съгласно Културния календар на Общината, се реализира и през 2014 г.
На 3 ноември 2014 г. приключи приемането на ръкописи по тази програма. Със Заповед на Кмета на община Казанлък е назначена експертна комисия, която да оцени предложенията. Председател на комисията е известният казанлъшки поет Румен Денев. Членове са Анна Кожухарова, директор на ОБ „Искра“; Теодора Георгиева, председател на ПК по култура, информационни средства и вероизповедания в ОбС-Казанлък; Петя Минчева, отдел „Култура и туризъм“ в Община Казанлък; Славяна Гайдарова, журналист в Радио Фокус; известният учител Стойко Стойков и Иван Хаджийски, учител по български език и литература в СОУ „Екзарх Антим I“.
Постъпилите литературни предложения от казанлъшки автори са стихосбирката „Написано върху вода“ на Георги Тодоров Георгиев; стихосбирката „Нов полъх“ на Нено Илиев Бонев, чийто втори кандидатстващ ръкопис е в областта на културологията „Митове на зодиите“; романът „Без право на завръщане“ на Стефан Иванов Бакърджиев; сборникът с литературни творби „Полет към върха – един неразделен клас“ на ученици от ОУ „Георги Кирков“ с ръководител Събина Стефанова Цокева; стихосбирката „Жива Луна Пеперудена“ на Соня Стефанова Фурнаджиева; изследванията за развитието на футбола в Казанлък на журналиста Георги Танев Стоянов, събрани в ръкописа „История на футбола в Казанлък“.
Предвидената субсидия за подкрепа на ръкописи на казанлъшки автори е 4000 лв., която съобразно решението на експертната комисия трябва да бъде разпределена до 10 декември 2014 г.