Наказаха дуо на Ботев (Нови пазар) за по три срещи

Спорт

05-11-2014, 13:12

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За нахлуване на зрители на терена на ФК Тополи ДК към БФС санкционира тима с 250 лв. и предупреждение за лишаване от домакинство

Двама футболисти на Ботев (Нови пазар) бяха наказани от Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС - Варна с лишаване на състезателни права за три срещи. Габриел Киров и Петър Петров са санкционирани за това, че в срещата от 12-и кръг на Североизточната "В" група с Дунав в Русе, загубена от новопазарци с 0:8, са бутали главния съдия при спряна игра. Това се случва в 13-ата минута на двубоя, когато въпросните играчи са протестирали срещу отсъждане на рефера.

Отборът на ФК Тополи пък е с предупреждение за лишаване на домакинство и с наложена парична санкция в размер на 250 лв. Наказанието е за навлизане на зрители на терена по време на домакинствотъо на ФК Аксаково от "А" окръжна група - зона Варна.

Дуо привърженици на Тополи са потърсили обяснение от главния съдия защо в 88-ата минута е отсъдил дузпа в полза на гостуващия тим при резултат 0:0. В крайна сметка страстите са потушени, а срещата между двата тима завършва 1:1, след като в 92-рата минута главният рефер посочи бялата точка и за тима на Тополи.