Представиха книгата на Атанас Пеев „Личности и събития" (СНИМКИ)

Репортерската работа му е дала шанс да се срещне с личности с интересни съдби

Книгата на Атанас Пеев  „Личности и събития" бе представена снощи от д-р Кремена Митева.

Атанас Пеев е подбрал спомени за 137 забележителни личности, носили с достойнство добруджанския си корен, с които Пеев е имал шанса да се срещне. Той е и  председателят на дружеството на краеведите в Добрич, бил е дългогодишен кореспондент на БТА.

Сред героите в книгата е единственият носител в Добрич на четири кръстта за храброст Тодор Червенков, раняван 12 пъти по време на Втората световна война. Журналистът разказва и за единствената жена в региона, участвала във войната – Иванка Димова, станала самарянка на 17 години, пише БТА.

Много от очерците са посветени на дейци на културата, спечелили признание на световните сцени. Отдадена е почит на примата на Виенската държавна опера Нели Божкова, отличена с титлата "Камерзенгерин". Маестро Захари Медникаров, създател на Представителния детски хор в Добрич, Константина Петкова, която след международна кариера обучава млади оперни певци в школата си в добричкото село Пчеларово, тримата братя диригенти Николай, Райко и Христо Тоневи са сред бележитите имена в книгата.