Сара Брайтман с космическо меню у нас

Певицата и екипът й ще опитат замразени и сушени под вакуум ястия

Сара Брайтман ще пристигне у нас ден преди концерта си на 12 ноември в зала Арена Армеец. Въпреки че ще има само 48 часа, певицата ще направи нощна обиколка на столицата, съобщиха организаторите на концерта й. 

Най-вероятно певицата няма да успее да опита много от традиционните за България ястия и напитки, освен шопска салата и сладко от рози, тъй като спазва специална диета.

Специално за гостуването на Сара обаче организаторите са поръчали разнообразно "космическо" меню и руски готвач, който ще изненада нея и екипа й с нестандартно поднесена за повечето хора вечеря. 

Тя ще включва замразени и сушени под вакуум по специална технология на Института по криобиология и хранителни технологии ястия и зеленчукови сокове. България е една от трите страни в света, която произвежда космическа храна и то по собствена технология. В менюто присъстват рецепти за пиле с ориз басмати, телешко със зелен фасул и малиби. 

Както вече се знае, веднага след турнето си в края на тази година Брайтман започва усилена подготовка за пътешествие в космоса.