Свалят кичозния Христос от хотела на Ванко 1

Мисия Пловдив

05-11-2014, 17:21

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В сградата кипят усилени ремонтни дейности

Усилени ремонтни дейности кипят в хотела на Ванко 1, където ще се премести администрацията на район „Източен” и ще се ситуира новият Център за градска мобилност.

Майстори къртят, разчистват и прекрояват помещенията в бившия хотел на рапъра. Идеята е етажите в сградата да бъдат населени с различни служби, а кафето и басейнът да бъдат отдадени под наем на частна фирма. Те се намират на последния етаж, а до тях ще се стига благодарение на панорамния асансьор. Басейнът обаче вероятно ще трябва да бъде реконструиран, тъй като на дъното се все още стои името на Ванко 1, информира Trafficnews.bg.

В момента тече пълна реконструкция на сградата, бутат се стени. Ще бъдат създадени максимален брой паркоместа, изграждане на специални условия за гражданите с увреждания, като за целта ще са изградени и специални рампи.

До броени дни трябва да рухне и кичозната статуя на Христос, която е поставена на върха на хотела и имитира тази в Рио Де Жанейро.

Планът на Общината е до следващото лято чиновниците да работят в реконструираната сграда.

От фирмата изпълнител „Обединение Източен 2014” обещават да приключат дейностите до края на януари месец .
Стойността на ремонта е 1 милион и 400 хиляди лева.

Припомняме, че сградата бе отнета в полза на държавата с цел тя да бъде отдавана под наем за сумата от 2,7 милиона лева, но в крайна сметка тя остава за община Пловдив и район Източен