Неврохирурзи обсъждат как да се справим с мозъчните заболявания

Животът

05-11-2014, 16:53

Снимка:

БНР

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хирурзи са изрязали фобия от мозъка на мъж

Лекарите се събират на 7 ноември в София

Как да се справим с мозъчните заболявания – това ще обсъждат неврохирурзи и невролози от цяла Европа, които се събират в София на 7 ноември, предаде Нова телевизия.

Събитието е част от Първия симпозиум на Европейски мозъчен съвет-България. 

По време на него водещите български и европейски специалисти, както и представители на НПО ще дискутират обществените и здравните предизвикателства пред Европа и България в областта на заболяванията на мозъка. 

Освен това ще бъдат предложени промени, които да подобрят профилактиката, достъпа до помощ и лечението на пациентите със заболявания на мозъка и да гарантират достойното им приемане в обществото. 

Специално за симпозиума у нас пристига проф. д-р Мери Бейкър, която е последният президент на Европейския мозъчен съвет и последният президент на Европейската федерация на неврологичните асоциации, както и проф. Бенеш, който е председател на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества.

Форума ще открие проф. Николай Габровски - наблюдател на Европейски мозъчен съвет-Брюксел и началник на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов”.