Пътната обстановка на 6 ноември

Републиканските пътища са проходими. Температурите са в интервала от - 2 до 13 С°

Времето над страната е предимно ясно. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри. Намалена видимост поради мъгла има до 50 м в района на Бяла, до 100 м в района на Ивайловград и до 150 м в областите Пловдив и Видин, съобщават от АПИ.
Движението по АМ „Тракия”: без ограничения. Проходът „Републиката” е отворен за всички МПС. Проходът „Шипка” е отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.
Ограничения на движението по първокласната пътна мрежа има на път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-СтараЗагора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т по път Черноочене-Кърджали; забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова-Маказа; област Хасково: въвежда се временна организация на движението по път Димитровград-Хасково. Тя е свързана със строителството на пътен възел „Димитровград” и съоръженията на надлеза при км 38+800 от ЛОТ 2 Димитровград-Харманли на АМ „Марица”.
Временно въведени забрани за движение на МПС са въведени на път ІІІ-5007 Ягода-Ветрен-Конаре. Затворен е участъкът в гр. Николаево; път ІІІ-807 - затворен мост над р. Марица при с. Скобелево. Използват се обходни маршрути: път ІІ-66-Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево; път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево; Скобелево-Първомай-Плодовитово-път ІІ-66.
По път ІІІ-5031 Опан-Гълъбово е забранено движението на МПС над 10 т с обходни маршрути: път І-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово.