Столичани с нови регистрационни табели на колите от днес

Мисия София

06-11-2014, 09:08

Снимка:

newsbg.eu

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Съвсем скоро по улиците на София ще се движат автомобили с регистрация "СВ"

Столичани ще са с нови регистрационни табели на колите от днес, 6.11.2014. Старите, които започват със „СА”, са почти изчерпани и вече се произвежда нова серия номера. Така съвсем скоро по улиците на София ще се движат автомобили с регистрация „СВ”.

В КАТ-София вече са останали последните табели, които започват със "СА” – те са произведени през 2005 година, съобщи Нова телевизия. От днес обаче те ще бъдат заменени с нови, които започват със „СВ”. Първите от тях вече се произвеждат в един от цеховете, в които на ден се изработват между 4 и 5000 номера.

През последните години автомобилите по пътищата на София се увеличиха с пъти и регистрационните табели, които сме свикнали да виждаме, свършиха. Последните 400 номера бяха монтирани днес. Всеки ден в столичния КАТ се поставят между 250 и 300 табели.

Новата серия табели е и нов шанс за почитателите на специални номера с еднакви цифри. Ако обаче нямате претенции за специален номер, в КАТ използват различни системи за кодиране на табелите. Така при инцидент полицаите по-лесно попълват липсващите цифри от показанията на свидетелите.

Според експертите при този темп на регистрация на автомобили новите табели ще стигнат поне за следващите 7 години. За сравнение табелите, които започнаха със „СА”, се изчерпаха за 9 години, а тези, които започваха само със „С” – за 13.