Благотворителни спортни прояви събират средства за Зоопарка

Днес се провежда футболен мач, в събота ще има масово бягане

На 08-ми ноември – събота в Стара Загора за трета поредна година ще се проведе благотворително масово бягане. Това обяви изпълнителният директор на Обществения дарителски фонд Даниела Димитрова. 

Стартът е в 11.00 часа, а регистрацията започва в 10.00. Таксата за участие е 3.00 лева.
Събраните средства са предназначени за зоопарка в Стара Загора – уточни Красимира Чахова от спортен клуб по лека атлетика „Берое”.

"Обединяваме се около каузата "спорт за здраве". В събота ще бъде слънчево и топло, нека се възползваме", призова Чахова.

Маршрутът ще бъде със старт и финал през Община Стара Загора. Той ще мине по булевард "Цар Симеон Велики" на запад, по ул. "Отец Паисий", ул. "Гурко" и бул. "Руски".

Днес от 18.30 часа в спортна зала „Иван Вазов” ще се състои благотворителен футболен мач между отборите на Ротари клуб и двата Лайънс клуба – „Тракия” и „Августа”. В срещата ще участва и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Събраните средства също са за подпомагане на зоопарка в Града на липите.

Благотворителната инициатива е със специалното участие на Гергана Тодорова – финалистка в конкурса за сценична партньорка на г-н Андреев в Шоуто на Слави, а специален гост на събитието е група Мастило, уточниха още от Обществения дарителски фонд.

Въпреки че събитието няма състезателен характер, организаторите са предвидили награди за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-голямо отбор от една институция или организация. 

Със средствата от предходните две събития беше изграден фитнес на открито в парк „Зеленият клин“ и реализиран проект за консервиране и облагородяване на пространството около 700-годишния чинар в парк „Бедечка“.

Всяка година в благотворителното масово бягане участват стотици деца и младежи и хора от всички възрасти. Регистрираните участници през изминалата година бяха 1895 души.