Отбелязваме падането на Берлинската стена с маратони

Мисия София

06-11-2014, 14:29

Снимка:

Германско посолство в София

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Бургас ще се проведе маратон в подкрепа на деца с аутизъм

Маратони ще се проведат в София и Варна

Годишната от падането на Берлинската стена ще бъде отбелязано от над 80 германски посолства и генерални консулства по целия свят, съобщават от германското посолство в България. Историческата дата 9 ноември ще бъде отпразнувана с маратон "Бягане към свободата" в София и Варна.

В столицата участниците могат да избират между бягане от 5 км и разходка от 2 км. Стартът и на двата маршрута е в 14.00 часа пред паметника на Берлинската стена до НДК, а финалът е разположен на главната алея в Южния парк. Събитието в София се организира съвместно с неправителствената организация 5kmrun.bg под патронажа на кмета на София.На финала участниците ще получат безплатни напитки и спортни тениски за спомен. Община София е организирала томбола със спортни награди.

В същия ден и час "Бягане към свободата" ще се състои и в морската столица. На входа наМорската градина пред "Слънчевия часовник" организаторите от Почетното консулство на Германия във Варна и спортна платформа iRun.bg ще го открият със символично разрушаване на Берлинската стена.