Стартира Европейски месец на фотографията в София

В изложбите са включени фотографиите на над 30 автора

Стартира третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Френският институт в България, Фондация Изиарт, Националната художествена академия и Столична община организират за трета поредна година експериментален Европейски месец на фотографията в периода 6-26 ноември. 

Изложбите, част от фотографския месец, ще са разположени в Музея за история на София, а част от експозициите ще могат да се разгледат и на спирките на метрото. Подборът на авторите е поверен на Фондация Изиарт, а гост –куратори са Йово Панчев (преподавател и куратор на различни културни събития) и Стефан Стоянов (Собственик на Галерия „Лукс” в Ню Йорк).

В изложбите са включени фотографиите на над 30 автора, между които има и голяма част българско участие. Организаторите обещават за събитието да дойдат едни от най-известните имена в бранша, между които Пол де Феличе –емблематично име в областта на теорията на визуалните изкуства. Към експозиците е предвидена и част с лекции и дискусии, които ще бъдат безплатни за желаещите да се включат.