Плевнелиев: Още днес ще издам указ за кабинета

Бойко Борисов му представи предложенията за структура и състав на МС

Искам да ви уверя, че още днес ще издам указ, с който ще предложа на Народното събрание да произведе дебат и, разбира се, гласуване за избор на ново, редовно правителство.

Това каза президентът Росен Плевнелиев при приемането на списъка с министрите от Бойко Борисов. Кандидатът за премиер Борисов представя на президента предложение за структура и състав на Министерски съвет след като по-рано в Народното събрание беше подписано коалиционно споразумение и програмна декларация за управление.

„Искам, разбира се, да уведомя медиите, че ще поканя кандидата за министър-председател, коалиционните партньори и подкрепящите правителството партии на кратка дискусия тук, при държавния глава, за да дебатираме по проекто-състава на правителството. След това ще издам указа”, поясни президентът. 

„Всички преговори станаха пред очите на нацията и аз винаги съм се надявал на тази прозрачност. Надявам се в дистанцията на времето след години да се прецени, че този момент и взимането решение са били правилни. Много е труден моментът, трябваше да се демонстрира отговорен подход и лидерство. Радвам се и ще стисна ръката на всеки един от политическите лидери, които направиха това с голямата надежда, че България дава заявка за ново ниво на стабилност и политическа култура”, каза държавният глава.