Облачно време утре

Животът

06-11-2014, 18:46

Снимка:

24 часа

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури - от 15° до 20°

През следващото денонощие започналото увеличение на облачността от югозапад ще продължи. Първоначално ще е висока. През нощта и до обяд в равнините, котловините и в близост до големите водни басейни ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Сутрешните температури ще са между 5° и 10°, малко по-високи по морския бряг. Около и след обяд видимостта ще се подобри, а от запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще се появи слаб южен вятър, дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски на местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е 5°, максималната - 17°. Атмосферното наляганe ще се понижава, достигайки средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, в сутрешните часове ще е ниска и на места ще има мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще е разкъсана, ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 11°-14°.

До обяд в планините ще преобладава слънчево време, след пладне от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта вече ще е значителна. Ще духа умерен и временно силен южен вятър и с него температурите още ще се повишат, като максималната на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - до 10°.

През почивните дни над страната ще преобладава облачно време. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. В събота минималните температури ще бъдат 5° и 10°, максимални – между 15° и 20°; в неделя - дневните температури слабо ще се понижат. В началото на следващата седмица облачността временно ще се разкъса и на места ще намалее до предимно слънчево време. В равнините и низините видимостта отново ще се влоши.