Провериха техниката за снегопочистване, липсват водачи

Общините Каварна и Крушари закъсняват в подготовката

Състоянието на снегопочистващата техника на фирмите, които извършват дейностите по зимното поддържане на Републиканската и общинските пътни мрежи на територията на областта бе проверено от комисия на Областна управа, съобщават от там.

Общините Каварна и Крушари не са сключили договори с фирми за поддържане на техниката. Те ще предоставят информация в Областна администрация след сключване на такива.

Част от машините все още са на ремонт, но уверението на служителите е, че ремонтните дейности ще приключат в най - скоро време.

В доклада се отбелязва, че стои проблемът с липсата на водачи на техника, базирана във всички опорни пунктове на територията на областта, с изключение на гр. Добрич (база Рилци).

Не достигат хора, които да управляват машините. За наличната техника има само по един водач. Липсва втори човек за смяна, което прави невъзможна непрекъсваемостта на работата.

В опорен пункт Шабла на този етап няма базирана нито една машина, което би забавило почистването на направление Каварна - Шабла - Дуранкулак - границата с Република Румъния. Към настоящия момент не е предвиден и така необходимият роторен снегорин - въпрос, който се дискутира всяка година.