Учат децата какво е да си полицай

Крими

07-11-2014, 09:15

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В Деня на отворените врати в пловдивската полиция днес

Отпечатъци на малолетни ще бъдат снети днес от полицаи във Второ районно управление в Пловдив. Това е част от програмата на Детската полицейска академия, която се провежда днес със 17 възпитаници на  Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи “Ига".

Какво е да си “полицай”  ще научат малчуганите от беседите и демонстрациите, които пловдивските служители на реда са организирали за Деня на отворените врати в Областната дирекция на МВР по повод професионалния празник на полицията на 8 ноември. Децата ще видят отблизо и помещенията за задържане на престъпници.

Служителите от сектор “Специализирани полицейски сили” ще покажат оборудване за борба с масови безредици, различнин оръжия, сред които са  тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове. Ще има и  мотоциклети, използвани от специализираното звено „Сигма”.

От  група “Водачи на служебни кучета” представят своите служебни кучета, обучени да откриват следи и взривове.

В пловдивските районни управления ще се дискутират и превантивните мерки за против  злоумишлените обаждания за  телефонни измами. Всички желаещи могат да посетят полицейските подразделения от 10 до 12 часа.