Добруджа ще нанася първа загуба на лидера в елита

Срещата е в зала „Русалка”

Хандбалният сблъсък между Добруджа и лидера в класирането Спартак Вн ще се проведе в събота от 15 часа в зала „Русалка” в Добрич, съобщава centersport.org.

Тимът от морската столица е начело в „А” група с 12 точки с 6 победи и нито една загуба. Домакините си поделят втората позиция с 8 точки заедно със съставите на Локомотив (Варна) и Фрегата (Бургас).
«Познаваме добре играта на съперника. Целта ни е да се поздравим с успех и да нанесем първа загуба на Спартак. На линия за съботното дерби е Светослав Недев, който получи контузия в мача с Локомотив. Входът за зрители е свободен. Надяваме се нашите фенове отново да напълнят залата и да ни подкрепят», заяви клубният шеф Георги Андреев.
В същото време се разбра, че на 15 и 16 ноември в Свиленград ще се проведе национален турнир по хандбал за ветерани. В него ще участват 4 отбора – домакините от Свиленград, София, Локомотив (Варна) и Добруджа. Фланелката на добричлии ще облекат състезатели от близкото минало, които са донесли множество победи за клуба в елита. Сред тях са Илиян Илиев, Светослав Божков, Пламен Пасев, Красимир Коев, Красимир Станков, Христомир Петков, Добромир Русев и др.  Изключително успешно се представят младежите до 19 години, които записаха две победи в зоналния шампионат във Варна. Добруджа надделя с 19-18 над Спартак и с 24-, 13 над Кубрат.