Шефът на образователния инспекторат Даутев хвърли оставка

От следващата седмица ще има ново назначение

Шефът на регионалния инспекторат по образование Георги Даутев подаде оставка. Той вече е депозирал молба за напускане в образователното министерство и чака официално прекратяване на договора. Очаква се да бъде освободен по собствено желание в началото на следващата седмица. Веднага след това на отговорния пост ще бъде назначен друг кадър, който ще е с временна заповед до провеждането на конкурс.
Като най-вероятен наследник на Даутев се спряга неговата предшественичка Виолета Илиева. Няма да е изненада ако точно тя бъде назначена като временно изпълняващ длъжността, а след това има реални шансове да спечели и конкурса, коментират чиновници от инспектората.

Виолета Илиева ръководи структурата на ОН в Бургас по времето на правителството на ГЕРБ. Тя бе сменена с Георги Даутев, когато на власт дойде правителството на Пламен Орешарски.
Подалият оставка Даутев заяви, че решението му да се оттегли е лично и доброволно. Той подчерта, че в случая не може да се говори за никакъв натиск или други причини. Желанието му било да се реализира в съдебната сфера. В момента той завършва второ висше образование по специалност „право”.