Каракачанов: Не приемам квалификациите, че сме ксенофоби

Ако искаме да водим България напред, трябва да сме обединени, подчерта депутатът

25 години българската нация беше разделяна на леви и на десни. Това доведе България в тази ситуация, в която се намираме. Не приемам квалификациите на някои, че патриотичният Фронт бил ксенофобска , антиевропейска коалиция. Патриотичният Фронт обединява българските патриоти, които искат да кажат "не" на противопоставянето, заяви Красимир Каракачанов от трибуната на Народното събрание, предаде 24chasa.bg.

Не приемам квалификацията, че 250 хиляди българи дали гласа си за нас са ксенофоби и че ние сме против 25 годишният цивилизационен модел. Само единството нанацията, олицетворено от тази сграда, може да изведе България на един по-добър край. Всичко друго е тръсене на евтини политически дивиденти.

Левски е казал: "Всички в България ще живеем равни и българи, и турци , и евреи, но под закона български". Под българския закон всички сме равни, подчерта Каракачанов. Нашата програма никъде не прави разделение на хората на религиозен, етнически или какъвто и да е друг принцип, настоя той.

Ако искаме да водим България напред, трябва да сме обединени, подчерта Каракачанов.

В нашите редове има и български турци, българи изповядващи католицизма и българи с мюсюлмански имена. Ние сме просто една българска патриотична организация, завърши той.