Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има

Политика

07-11-2014, 15:31

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Веселин Вучков, ГЕРБ: Дублирането между ДАНС и МВР ще бъде елиминирано

Пожелавам му здрави нерви, поздрави наследника си служебния министър Йордан Бакалов

Мога да обещая, че политизация в системата на МВР няма да има. Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на церемонията по приемане на властта от служебния министър Йордан Бакалов, съобщава „Фокус“.

„Съставът се поумори от тези непрекъснати, ежегодни реформи. Самият факт, че за две години имаме пет министъра, съответно пет министъра на вътрешните работи, показва, че е необходимо поне ние, като наследници на този отговорен пост да проявяваме поне елементарна последователност”, каза още Вучков.

” Аз съм един от критиците на новия Закон за МВР ,който влезе преди по-малко от половин година. Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата – раздвоява някои служби и администрация. Той прави по-трудно управлявана и самата система на МВР”, каза още Вучков и заяви, че разчита на парламентарна подкрепа той да бъде променен сравнително бързо.
Предшественикът на Вучков служебният министър Йордан Бакалов му пожела здрави нерви и физически сили.

„Другото нещо, което Ви пожелавам и е хубаво и Вие да го продължите – това, което положихме като основа на екипа, а именно деполитизацията на самата система. Ако ви наистина продължите и успеете да оценявате хората, които са служители в системата на МВР само и единствено по това какво умеят да правят, как го правят и как постигат резултатаи в борбата срещу престъпността, системата ще се отблагодари и на политическите сили и на самите политици“, заяви Бакалов. Той посочи, че е документите за поетапната подмяна на автопарка на МВР са подадени в МФ и заяви ,че се надява да се продължи тази позиция, защото автопаркът не е в добро състояние. Сред основните задчи пред новия министър Бакалов очерта средствата в бюджета на ведомството и натискът по южната, северната и западната ни граници от бежанци.