Ивайло Московски: Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка

Николина Ангелкова: Той ще се справи с всички задачи

Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщеният Ивайло Московски по време на церемонията по предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Николина Ангелкова, предаде „Фокус”.

„Сигурна съм, че Ивайло Московски ще се справи с всички задачи”, каза Ангелкова при официалното предаване на поста.

„Най-неотложните задачи в момента са финансирането на оперативна програма Транспорт”, обясни Ангелкова. По думите й друг важен приоритет е БДЖ, както и свикването на Консултативния съвет във връзка с изпълнение на мерките за изпълняване условията на труд, безопасност и обучение на персонала.

„Предполагам, че на целия кабинет няма да му е лесно, в частност и на мен с това министерство”, заяви Московски. „Ще разчитам основно на екипа, който е тук и разбира се, на политическата подкрепа на нашите коалиционни партньори”, посочи той.

Московски обясни, че следващата седмица ще се запознае с текущото състояние на всички сектори в министерството допълни, че на първо четене е запазена една добра инерция в работата. Той каза още, че вероятно следващата седмица ще се реши и колко ще бъдат заместник-министрите му и посочи, че най-вероятно ще са двама или трима.