"Фейсбук" става различен

Създават персонализиран поток от новини за всеки човек

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи по време на едночасов разговор с потребители на социалната мрежа, че работи за създаването на персонализиран поток от новини за всеки човек, съобщава испанската агенция Еуропапрес, пише "Всеки ден".

 "Нашата цел е да създадем персонален вестник, идеален за всеки човек в света", каза Зукърбърг. В първата си сесия "Въпроси и отговори" във Фейсбук той отговори на въпроси на потребители на социалната мрежа, които присъстваха в залата, следяха разговора в интернет или изпращаха коментари чрез страницата във Фейсбук Q&A with Mark, създадена специално за тази цел.

 Според Зукърбърг всеки потребител получава всеки ден над 1500 истории, но средният потребител успява да прегледа едва 100 истории чрез News Feed. Той увери, че служителите му опитват да персонализират приложението, така че всеки човек да вижда на страницата си най-важното и най-интересното за него.

 С цел максимизиране на преживяването Зукърбърг работи с екип от инженери за анализиране на поведението на потребителя и събиране на данни, които да помогнат при определянето на интересното за всеки потребител съдържание. "Това означава, че ако компаниите споделят съдържание, което може да бъде полезно за потребителите на Фейсбук, тогава ще го покажем. Но ако напротив, компаниите споделят съдържание, което не е интересно, няма да го покажем, тъй като за потребителя може би е по-важно да узнае, че бебето на негов приятел е здраво", каза Зукърбърг.