Цветана Манева звъни на Лили Иванова в един през нощта

НДК не е събирала толкова спомени и сълзи на едно място

В 1 през нощта в петък Цветана Манева позвънила на Лили Иванова, информира "24 часа". Актрисата и мъжът ѝ Явор Милушев не можели да заспят след това, което видели и чули в четвъртък на концерта ѝ в зала 1 на НДК.

“Позвъних да ѝ кажа че се прекланям пред нея. Не мога да опиша какво излъчваше, пя с цялата си душа - толкова изискана, излъчваща и вдъхновяваща хората до изблик на сълзи. Цялата зала бе поразена. Бе като интимна среща - всеки прие, че тя пее лично за него. Лили е от рядко прекрасните неща, които излъчват устойчивост с непрестанния си стремеж да добавя нещо към това, с което ни е омайвала”, казва актрисата.

Лили Иванова излезе на висок ток с впити дънки и късо сако със златотъкани нишки, което след няколко песни захвърли на земята. До микрофона имаше само бутилка вода, купичка мед, към които посягаше, и два парфюма, които не докосна. Тя изпя 20 песни и още 4 на бис, като не напусна сцената 2 часа и 20 минути пред 5000 души. И с невъзможно добър оркестър от 5 музиканти, всеки от които свиреше на 2-3 инструмента.

Албена Денкова, която за броени дни е в София, също е изключително впечатлена. “Това, което прави Лили на живо, е несравнимо с това да я гледаш по телевизията или само да я слушаш - тя е магнетична, зашеметяваща. Същевременно пя с лекота и простота - не разчита на голяма продукция - сменящи се декори, лъскави костюми, много светлини.”

“През цялото време лицето ми бе мокро от сълзи. Лили е кралица на музиката на България”, каза Александър Йосифов, който заради счупен крак бе на инвалидна количка. Той казва, че пише две нови песни за Лили.

НДК не е събирала толкова спомени и сълзи на едно място. Хората чуха песни от цял един живот. Лили започна и завърши с “Реквием” на Йосифов от 1967 г., изпя още “Искам те”, “Ти сън ли си”, “Щурче” и “Камино”, а новата песен “Поетът”, дал името на албума ѝ, изпя втори път, защото не ѝ хареса: “Задавих се, ще я изпълня отново”, каза певицата, взе от пода сакото и отново го облече.

На 4 пъти пренесохме с колите до дома ѝ цветята, уточниха организаторите.