Не е ли време и Гонзо да поеме отговорност за слабата форма на Левски?

Спорт

08-11-2014, 11:48

Снимка:

БТА

Автор:

Владимир Иванов

Всичко от Автора

Кой е виновен за безидейната и меко казано слаба игра на "сините"?

Левски допусна пета загуба от началото на сезона в „А“ група. „Сините“ отстъпиха на високо устремилия се Берое след поражение с 0:1 у дома. В този мач столичани за пореден път показаха липса на какъвто и да е облик, липса на идея, липса на креативност и липса на синхрон в дефанзивен план. Като прибавим липсата на класни футболисти и липсата на финансии, можем да обощим, че в момента Левски е една голяма липса.

За 90 минути вековният клуб имаше една греда и един удар на Аниете. Да, Берое също не създаде куп положения, но „заралии“ взеха това, за което бяха дошли и играта им бе оправдана.

Интересно бе след мача да се чуе какво мисли мениджърът Георги Иванов за резултата. Той призна, че отделни футболисти са изневерили и не са играли на нужното ниво.

Съдията също не бил на висота, изгонването на Мирослав Иванов също допринесло. Думите на Гонзо не изненадаха, но за пореден път направи впечатление, че той не пое отговорност, въпреки че е доказан мъжкар.

Истината обаче е, че няма как някой друг освен треньорът да е виновен, че даден отбор няма визия. Няма ясна идея как да изненада своя противник и стратегия за спечелване на дадена среща. На преден план при „сините“ изпъква един зле организиран хаос, който не вещае нищо опасно. Човек да се чуди дали и какво тренират столичани през седмицата. Защо Левски не може да направи една смислена атака последния месец? Изключваме двубоя с Локомотив София, защото той „горчиво“ заблуди „сините“.

Важно е да се отбележи, че до момента за слабите резултати на „Герена“ го отнесоха много хора, но не и г-н Иванов. Всъщност те вече не са там, всички си тръгнаха именно заради Гонзо.

Първият в списъка бе Пепе Мурсия. След това дойдоха Лъчезар Балтанов, Радослав Димитров, Стефано Кунчев, а последният бе натирен именно след мач със „заралии“.

Срещу Монтана пък виновни бяха юношите, които не били готови за подобен мач. Изобщо за всеки лош мач на Левски си има виновници. Дори и Тодор Батков тръгна да го отнася за слабите резултати.

Никой не казва, че е ред на Гонзо да си тръгне от клуба! Той трябва да направи това единствено като треньор и ясно да си даде сметка, че „сините“ са твъдре висока летва за треньорските му качества. В това няма нищо обидно, не всеки голям футболист става голям треньор! Очевидно е, че г-н Иванов няма възможностите да води гранд от калибъра на Левски, колкото и да му се иска. Казвам това, защото утре може и Димитър Димитров-Херо да бъде уволнен и на Гонзо отново да му се прииска да бъде наставник.

Недейте, г-н Иванов! Стига толкова неуспешни опити!