Сайт ще обогатява знанията на децата за секса

Платформата ще е предназначена за младежи до 18 години

В рамките на инициативата „Промяната” Николета Попкостадинова провокира с хрумването за онлайн платформа за сексуално образование на деца, съобщи Нова телевизия. Николета е още един желаещ да внесе промяна в живота на децата в България. Това, което е намислила обаче, предстои да изненада най-вече самите тях.„Онлайн платформа, която да бъде разделена на две части. Едната част да има всичко от А до Я като речник за сексуалното здраве”, обяснява тя.
„Примерно днес нещо сте си говорили и сте чули нещо странно и по-различно в училище или по между си - да речем "гъбична инфекция" например. Цъкате и долу в 4 реда има обяснение”, добавя Николета.
„Струва ми се добра идея, защото някои хора ги е срам да говорят с родителите си на тази тема и ще могат да видят в сайта какво означават понятията. - Ти с твоте родители разговаряш ли за тези неща? - Малко ме е срам”, обяснява 13-годишният Николай.
Освен как да преодолеят срама, децата ще могат да научат как да се предпазят и какво да правят ако се съмнявят, че имат проблем.
Платформата ще бъде предназначена за младежи до 18-годишна възраст и ще поднася информацията на разбираем за тях език. „Основната част ще бъде ще бъде свързана с интерсни факти, съвети свързани с интимните отношенията между мъжете и жените. Например, 10 интересни факта за менструалния цикъл”, пояснява Николета Попкостадинова.
„Понеже сме малки и на нас ни е интересно и сме любопитни и затова искаме да разберем повече неща. - Между вас говорите ли за това? - Да. - Ама научавате ли нещо или само глуости си говорите? - Само глупости!”, казва 13-годишният Петър.
Ако победи в "Промяната", Николета предвижда да отдели в платформата и място за въпроси, на които да отговарят едни от най-добрите специалисти в областта.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"