Детски шахматни битки за Купа Тримонциум

Спорт

08-11-2014, 13:58

Снимка:

Plovdiv.utre.bg (архив)

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата приключва утре в Новотел Пловдив

В Пловдив започнаха детските шахматни битки на VІ шахматен турнир „Купа Тримонциум“ 2014. Шахматното състезание се провежда от 7-ми до 9-ти ноември 2014 г. традиционно в комфортните зали „Париж“ и „Москва“ на „Новотел“ Пловдив.

Участниците играят в две групи - „А“ турнир, за групите момчета и момичета до 10, 12 и 14 години и „Б“ турнир - до 8 и до 6 години.

При откриване на първенството от представителката на организаторите ШК „Пловдив” Пловдив Соня Пионова с едноминутно мълчание беше почетена паметта на починалия на 30 октомври 2014 г. шахматен деятел и треньор Красимир Сапунов.

Беше подчертано, че благодарение на инициативите на Красимир Сапунов в Пловдив беше възстановен детския шахмат. С основаването на шахматната школа „Рокада” се създадоха условия за шахматна работа с деца, нещо което липсваше повече от 10 години в „ града на тепетата”.

Красимир Сапунов привлече за шахматната кауза треньорките на Шахматен клуб „Пловдив” Соня Пионова и Илияна Полендакова.

Младите шахматисти и техните родители и придружители с интерес оглеждаха наградите за 8 годишните победители при момчетата и момичетата – велосипеди.

Организаторите от шахматен клуб „Пловдив“ Пловдив са осигурили многобройни парични и предметни награди както за победителите, така и за всички участници.

В „А” турнира участниците са 70 от три страни – България, Сърбия и Турция. В „Б” турнира децата са 48.