Канарите живнаха, треснаха Литекс в Ловеч (СНИМКИ)

Томаш Иршак и Алекс Колев бележат за Ботев при успеха с 2:1

Ботев (Пд) показа прилична игра и тресна Литекс с 2:1 като гост в мач от 15-ия кръг на А група. И това стана, след като канарите изоставаха в резултата след попадение на Джордан. Томаш Иршак в края на първото полувреме и Алекс Колев се разписаха за ценните 3 точки на пловдивчани.

По този начин Ботев има вече актив от 24 точки и почти сигурно си осигури място в първата шестица.

В 15-ата минута канарите направиха бърза контра за Ботев, при която топката бе пратена далеч напред към Момчил Цветанов. Той центрира в полето на домакините, където бе Алекс Колев, но топката се оказа доста висока за нападателя.

Малко след това Момчил Цветанов изпълни отлично фаул пред наказателното поле, а вратарят на Литекс изби топката от своята гол линия.

В 23-ата минута Литекс направи страхотен пропуск. Адам Стаховяк излезе, за да пресреща топката, но бе изпреварен от Асприля и топката бе насочена от играча на Литекс в полето на Ботев, където бе избита от Инез в ъглов удар.

В 39-ата минута литекс откри резултата. Уилмар Джордан се възползва от грешка пред вратата на Ботев. Росен Колев вместо да изчисти топката я подари на Джордан, като я насочи към вратата и не видя излизащия Стаховяк. За Джордан не остана нищо друго освен да я насочи в опразнената врата за 1:0.

В самия край на полувремето канарите изравниха. Мариян Огнянов намери много добре с прехвърлящ пас Томаш Иршак в наказателното поле, който с глава прехвърли вратаря на домакините за 1:1

В 55-ата минута бе едно от най-чистите положения пред вратата на Стаховяк. Центрирана топка в наказателното поле, където Джордан с глава я насочи в далечния ъгъл, топката облиза страничния стълб на вратата.

Така се стигна до 64-ата минута, когато Ботев реши мача с втория си гол. Това стана след силен удар на Алекс Колев от около 25 метра. Първо шут на Огнянов бе блокиран от защитата на Литекс, топката попадна в Колев, който не се поколеба и я прати по земя в далечния ъгъл на вратата на Баривиейра.