Избрани Новини
Бумът на раковите заболявания провокиран от ГМО
09-11-2014, 00:41
Снимка:Красимира Димитрова
Автор:dobrichutre.bg
Още по Темата:Над 100 000 тона ГМО изяждат българите за година
100 хиляди тона генномодифицирана соя изяждат българите за една година. Тя се внася за нуждите на хранителната промишленост у нас. Така за 12 месеца българите консумират 100 000 тона ГМО под формата на вафли, салами, кайма, кренвирши и много други продукти. Вредната соя се прави в специални лабораторни условия, а често се използва и за храна на животни.
Едни от последните данни в областта доказват, че разрешителни за употреба на ГМО се издават на компаниите след много кратка оценка на ефекта върху здравето - само 90 дни. Експертите са убедени, че тестовете на генномодифицирани храни трябва да се правят поне на всеки две години. Данните на учените сочат, че изкуствено създадената храна е изключително токсична.
Официално българите консумират генномодифицирани продукти от 2007 г. насам. Това е една от причините през последните 5 години у нас да има бум на раковите заболявания, диабета, на заболяванията с имунна недостатъчност, на алергиите, безплодието, устойчивостта на болестите към антибиотици, пише vsekiden.bg.
Генномодифицирана съставка има в колбасите, в шоколада с лецитин от геннопроменени соеви зърна, във витамините „Центрум", в разтворимите супи има нишесте ГМО, в захарната тръстика и цвекло, а оттам в захарта и в множество сладкиши. Но генномодифицираните соя и царевица днес са най-големите отрови, които ядем. Пуканките и царевичното брашно - също.
Топ Новини