Времето остава топло през седмицата

Животът

10-11-2014, 07:40

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Живакът до 18 градуса, от четвъртък дъжд

През следващото денонощие облачността над много райони ще се разкъсва и намалява. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около и над средното за месеца. Ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините и котловините отново ще се образува мъгла, по-трайна ще остане в Северна и Източна България. Температурите ще се задържат без съществена промяна. Минималните ще са между 5° и 10°, максимални – между 13° и 18°. Такава е прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде почти тихо и видимостта ще бъде намалена от мъгла или ниска слоеста облачност. Почти без валежи. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 13° и 16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по-високите и открити части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Във вторник ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време, но в равнините отново с мъгла или значителна ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Температурите ще остават без съществена промяна - минималните ще са предимно между 4° и 9°, а максималните между 13° и 18°.

В сряда облачността отново ще започне да се увеличава, на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Ще се появи вятър от изток-югоизток.

В четвъртък от юг ще започнат валежи. Дневните температури ще се понижат слабо.