Ученици от 5 държави предлагат решение на икономическите и демографски проблеми в Добрич

Предложенията са по иновативен метод

ВУМК и Английска гимназия „Райко Цончев“ посрещат над 80 гости, ученици по предприемачество от България, Испания, Турция, Румъния и Литва в периода 10-14 ноември. Младежите са в Добрич за конференция на тема „Възможности за предприемачество“, която е 4-та среща, част от проект по програма „Коменски“.

Събитието стартира с приветствие от страна на директора на ПГТП „Райко Цончев“ – г-жа Светла Иванова и представяне от екипа на Висше училище Международен колеж.

Според организаторите – домакини, по време на срещата, учениците ще получат казус, който ще стимулира даване на нестандартни предложения (по метода “Out of the box”) за решаване на икономическите и демографски проблеми да Добрич и региона. Очаква се учениците да демонстрират интересни идеи, свързани с стартиращо бизнеси и иновации, които биха били актуални за региона.

„Това е 4-та среща по този проекти, наши ученици вече посетиха Литва и Румъния. Предстоят пътувания до Турция и училището в Испания - ИЕС Ла Граниа, Андалучия, който е водещ партньор в проекта насочен към насърчаване на предприемачеството. Нека не забравяме, че скоро предстои и Световната седмица по предприемачество, където гимназията ни е също много активна.“ – сподели още г-жа Светла Иванова, директор на Професионална гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“.